Protectie solara eficienta in stilul Bioderma!






Dragile mele, vreau sa va urez in primul rand "La Multi Ani!". Sa fiti sanatoase, vesele, iubite, inconjurate de oameni dragi sufletului vostru!



Si pentru ca vorbeam de sanatate iar eu vad zi de zi la cabinet atat de multe cazuri grave, inclusiv afectiuni ale pielii, va dati seama ca nu pot sa nu transpun in cuvinte gandurile care ma incearca, mai ales ca iata, suntem in luna martie si soarele isi face prezenta pe zi ce trece tot mai puternic!

Am mai scris detalii despre protectia solara aici si aici, dar se stie ca niciodata nu este suficient de multa informatie fata de cat ar fi nevoie! Mi-ar placea tare mult ca niste idei clare despre ingrijire si protectie solara sa fie transmise si copiilor la scoala, ar fi minunat pentru ca sunt la varsta la care absorb informatia ca un burete si chiar este nevoie pentru sanatatea lor sa cunoasca aceste aspecte!

Stiti deja ca nu trebuie sa uitam de protectia solara nici iarna, pentru ca razele UVA sunt prezente vara sau iarna, timp noros sau nu si trec chiar si prin sticla. Atentie deci cand conduceti! Eu pastrez intotdeauna in masina o crema de protectie solara pentru a imi proteja bratele!

Va mai amintiti celebra fotografie care circula pe internet cu soferul care este complet ridat pe partea stanga, partea expusa la soare prin geam!!! Pe langa aceasta fotografie sunt foarte multe studii de caz la soferi, care sufera de cancer de piele pe bratul stang, practic bratul expus radiatiei solare!




Asadar, UVA sunt cele care patrund in straturile profunde, accelereaza procesul de imbatranire si dezorganizare la nivelul tegumentului, putand provoca arsuri sau alergii solare

UVB ajung in straturile superficiale ale pielii si determina arsurile solare.

Ambele tipuri determina degradarea fibrelor de colagen si elastina, responsabile pentru aparitia ridurilor si imbatranire prematura! Dar pot ajunge pana la temutul cancer de piele!

Radiatia UVC nu trece prin stratul de ozon, asa ca momentan nu ne batem capul si cu ea!

Asadar singura solutie viabila ar fi sa ne protejam cat mai eficient si sa reducem pe cat se poate expunerea la soare!




Ca femeie va dati seama ca nu imi doresc sa arat cu 20 de ani mai batrana, de aceea am mare grija de aceste aspecte, dar mi se pare esential sa ii protejam si pe cei dragi! Fetita mea a beneficiat de protectie solara de la varsta de o luna, cand am inceput plimbarile in parc. Nu am conceput si nu concep nici acum sa o las in vacanta la mama decat cu lotiunea in geanta si zilnic o sun pe mama si ii reamintesc sa o dea cu ea! La fel toti cei dragi, pana si bona cand aveam beneficia de protectie solara, haha!

La noi in casa lotiunile de protectie solara sunt omniprezente, in vacanta cred ca iau cel putin 8 flacoane cu mine, tot timpul ma gandesc ca e mai bine sa am de unde alege si sa nu raman fara, doar nu le duc eu in spate, le cara avionul sau masina, sau sotul, dupa caz!




Pielea deschisa la culoare trebuie protejata cu un SPF mai ridicat, la fel si in cazul copiilor!

Au fost descrise 6 fototipuri de piele:

I: piele albă, păr roşcat, ochi albaştri - se ard adeseori, nu se bronzează aproape niciodată, mulţi pistrui

II: piele deschisă la culoare, ochi căprui, păr blond sau roşcat - se ard adeseori, uneori prind un bronz deschis, destul de mulţi pistrui

III: piele deschisă spre închisă, păr şaten, ochi căprui - se ard uneori, dar se bronzează întotdeauna (bronz mediu), câţiva pistrui

IV: piele închisă la culoare, păr brunet, ochi închişi la culoare - nu se ard niciodată, se bronzează întotdeauna (bronz intens), fără pistrui

V: piele închisă intens - nu se arde niciodată, se bronzează întotdeauna ,bronz foarte închis, fără pistrui

VI: piele neagră - nu se arde niciodată, fără pistrui

Intotdeauna pentru fetita mea aleg SPF50+, pentru ca este alba-alba, si vreau sa ma asigur ca are parte de cea mai ridicata protectie solara. Pentru ca asa cum banuiti si voi SPF50+ este maximul de protectie conform normelor europene in vigoare!




Cateva reguli inainte de a va expune la soare trebuie sa ne intre in reflex tuturor:

-SPF adaptat tipului de piele
-lotiunea trebuie reaplicata constant, mai ales la iesirea din apa
-nu uitati ca pe nas, gat, urechi, in jurul ochilor, pe umeri este indicata o crema cu SPF cat mai ridicat, zonele fiiind usor predispuse arsurilor!
-nu trebuie sa ne expunem in orele critice, intre 10-16.
- trebuie sa ne protejam cu palarie, ochelari de soare, haine deschise la culoare vara
-hidratare, hidratare si iarasi hidratare
-nu uitati ca anumite materiale reflecta radiatia gen apa, beton, nisip, deci protectia solara este necesar si in oras, asa cum spuneam.


Cu ce vine nou BIODERMA?

Evident ca nu imi plac lotiunile acelea greu de aplicat, care lasa strat alb persistent, chiar nu as avea cum sa le aplic intr-o zi normala din viata mea, de aceea, am fost mai mult decat incantata de inovatia Bioderma!


Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+, 40 ml o realizare tehnologică unică ce combină  o textură ultra-fluidă, lejera ca apa, cu un efect DRY TOUCH È™i o protecÈ›ie solară foarte înaltă, potrivită tuturor tipurilor de piele, inclusiv pentru cea mixtă sau grasă.

Formula lui Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ este optimizată prin folosirea a 3 pudre cu efect matifiant. Odată aplicat, pielea este protejată, matifiată și catifelată.




Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ oferă dublă protecÈ›ie împotriva razelor ultraviolete prin filtrele solare dermatologice È™i prin protecÈ›ia biologică oferită de brevetul BioprotecÈ›ie Celulară®, care previne degradarea celulară È™i îmbătrânirea prematură a pielii.

Textura lejeră ca apa, cu efect dry touch, matifiază pielea și este o excelentă bază de machiaj.

Formula sa este fotostabilă, rezistentă la apă, hipoalergenică È™i non comedogenică.        
                 
Nu conține parabeni și parfum, asigură o toleranță cutanată excelentă.

Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ DRY TOUCH este disponibil în 3 variante: Incolor, Claire și Doree




Am folosit varianta Incolora si pe cea Claire momentan, pentru ca nu sunt bronzata, pe cea de-a treia o voi folosi cand tenul se mai inchide putin la culoare! Intra atat de bine in piele si este foarte fina, usor de aplicat. Cea colorata o consider mai mult un BB cream si o folosesc de cele mai multe ori fara FDT peste pentru ca imi da acel aspect sanatos de ten sarutat de soare care imi place atat de mult! Deci hidratare, confort, protectie solara, o acoperire buna, este cam tot ce poti cere unui astfel de produs, de aceea eu sunt mai mult decat incantata!


Pretul recomandat in farmacii:

Photoderm Aquafluid SPF 50+ Incolor, 40 ml – 56 RON

Photoderm Aquafluid SPF 50+ Claire, 40 ml – 60 RON

Photoderm Aquafluid SPF 50+ Doree, 40 ml – 60 RON


Asa ca eu va indemn si pe voi sa reflectati si sa alegeti in cunostinta de cauza! Protectia solara imbinata cu hidratarea sunt armele de lupta impotriva imbatranirii premature a tenului! Eu #iubesc bioderma pentru ajutorul oferit!

Ce produs Bioderma iubiti voi? Aceste creme cum vi se par? Sunt curioasa sa va aflu parerile!

KISSES!


CONVERSATION

6 comentarii: