“El Tiempo de Verdad”: Pictorita Stefania Nistoreanu expune in premiera in Spania

 

stefania nistoreanu


Pictorita Stefania Nistoreanu isi prezinta in premiera lucrarile in Spania, in cadrul unei expozitii temporare intitulate „El Tiempo de Verdad” („Vremea adevarului”). Expozitia s-a deschis in orasul asturian Oviedo si se desfasoara pe intreg parcursul lunii mai. 

„El Tiempo de Verdad” este o expozitie de iconografie moderna ce are ca tema timpul, cu toate valentele sale. Picturile ilustreaza „lupta noastra continua si aparenta, perpetua noastra infrangere, dar si armistitiile efemere pe care le facem cu timpul,” spune Stefania Nistoreanu.

Expozitia cuprinde o suita de 18 lucrari in ulei si foita de aur, printre care „Cronos”, „Mind Labytinth”, „Tree of Life”, „Menage A Trois” sau „Power of Mind”. Picturile, din perioade distincte, spun povestea ultimilor 15 ani din viata artistei, punctand etape importante din evolutia sa, intr-o etalare sincera si nonconformista. „El Tiempo de Verdad” este o biografie vizuala incarcata de cautari, experiente si revelatii si o interpretare intima a unei realitati primordiale si, de altfel, mereu actuale.


stefania nistoreanu


„In epoca in care toate religiile, stiintele clasice, mitologia si supozitiile noastre se focalizeaza si converg, iconografia moderna e cea care ne aduce mai aproape de acea revelatie,” spune Stefania Nistoreanu. „Icoana trezeste in om ideea de a ajunge la acest punct, pentru ca ea inspira, influenteaza si imagineaza – prin simboluri, idei si personaje din diverse epoci si culturi – batalia universala dintre bine si rau, lumina si intuneric, plin si gol, iubire si ura, frica si curaj. Noua ne ramane liberul arbitru sa hotaram ce facem mai departe,” adauga artista.

Expozitia, care se desfasoara intr-un spatiu dedicat din centrul orasului Oviedo, vine la un an de cand Stefania Nistoreanu s-a mutat in Spania. „Este o abordare noua in contextul cultural actual, o provocare intr-o societate foarte avansata, dar si foarte traditionalista. In acelasi timp, e un dar de multumire pentru Oviedo si provincia Asturias, care m-au imbogatit si inspirat”, spune pictorita.

Lucrarile Stefaniei Nistoreanu sunt expuse in Calle del Aguila 1, in fata gradinii Catedralei San Salvador de Oviedo. Expozitia ramane deschisa pana pe 27 mai 2023.

Despre Stefania Nistoreanu 

Stefania Nistoreanu se numara printre cei mai cunoscuti si apreciati tineri artisti din Romania. Picteaza de la 13 ani, specializandu-se in arta monumentala bizantina. De-a lungul timpului, lucrarile sale au fost prezentate in numeroase publicatii si la posturi de televiziune nationale. A expus in mai multe orase din tara, precum si in Anglia, Franta, Luxemburg si Austria.

In 2017, Stefania Nistoreanu a devenit primul artist din Romania – si unul dintre putinii din lume – care a vandut un tablou in moneda virtuala Bitcoin. Lucrarea sa „Cryptsy” a fost cumparata de un colectionar din Hong Kong, dupa ce fusese expusa pe platforma Bitpremier. Tranzactia a atras atentia presei internationale, fiind un eveniment pe piata de arta si in industria crypto.

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu