Luna mai – luna constientizarii riscului de cancer de piele

 

ISDIN




In fiecare an, luna mai este dedicata constientizarii riscului de cancer de piele, o provocare careia ii raspundem folosind creme/lotiuni/uleiuri cu factor de protectie solara si, in general, ferindu-ne de soare. Cu totii stim ca protectia solara este importanta si daca este aplicata corespunzator reduce considerabil riscul aparitiei cancerelor de piele. 


Pentru multi, acest risc ramane la un nivel abstract si ne simtim asigurati daca folosim in mod constiincios produse cu factor de protectie solara 30 sau 50. Cateodata, insa, unii dintre noi constientizeaza mai dramatic acest pericol, atunci cand aparitia unor leziuni cutanate sau a unor arsuri problematice trage un semnal de alarma. 


ISDIN


Cum tii la distanta pericolul?

Ce se intampla atunci cand stim ca suntem deja la mare risc, ca avem deja leziuni cutanate, arsuri solare vechi care s-au complicat sau cand intram in grupele de risc din cauza ca avem in familie cazuri serioase de cancer de piele? Ne mai apara in acest caz factorii de protectie solara obisnuiti, 50+? Sa renuntam la a mai iesi in aer liber in sezonul cald, cand oricum ajungem sa venim mai mult timp in contact cu soarele? 

Acestor nelinisti le raspund cu solutii si vesti bune laboratoarele ISDIN, care, folosind aliati de nadejde din natura si descoperiri de ultima ora ale stiintei, au gasit solutii pentru a repara leziuni de ADN deja aparute si pentru a proteja eficient pielea hipersensibila, expusa unui risc crescut de aparitie a cancerelor de piele.  

Eryfotona AK-NMSC – un ajutor nesperat

ISDIN a lansat si in Romania produsul Eryfotona AK-NMSC - un dispozitiv medical de clasa II, adjuvant in keratoza actinica si cancerul de piele non-melanom. Utilizarea fluidului Eryfotona AK-NMSC reduce si amelioreaza campul de cancerizare subclinic asociat cu keratoza actinica si alte forme de cancer de piele non-melanom. De la lansarea lui pe piata din Spania, in 2008, produsul a inregistrat numeroase rezultate dovedite clinic.


ISDIN


Pentru a intelege cum actioneaza acest produs, vom incepe prin a spune ca radiatia ultravioleta are potential mutagen: componenta UVA actioneaza indirect, provocand fotosensibilitate, fotoimbatranire, stres oxidativ si daune la nivel celular, iar razele UVB provoaca daune directe sub forma arsurilor, petelor hiperpigmentare.  Ambele tipuri de radiatii pot duce in timp la aparitia cancerului de piele, prin deteriorarea barierelor de aparare naturale si degradarea ADN-ului celular. 

Da, fotoprotectia este cheia preventiei atat in ceea ce priveste fotoimbatranirea, petele pigmentare, cat si in privinta cancerului de piele. Daca, insa, din diferite motive, ai acumulat deja daune solare cronice, manifestate prin keratoze actinice sau cancer de piele non-melanom, atunci ai la dispozitie produsele ISDIN care combina protectia solara ridicata cu ingrediente active ce ajuta la repararea ADN-ului.

Produsul inovator Eryfotona AK-NMSC include tehnologia patentata DNA Repairsomes®: o combinatie de filtre care asigura o protectie ridicata SPF 100+ UVB, UVA, LUMINA VIZIBILA, IR-A si fotoliaza incapsulata in lipozomi. Fotoliaza este o enzima care repara ADN-ul si pe care noi, oamenii, din nefericire, nu o avem si nu o producem. Ea se gaseste in mod natural in algele-albastre verzi si este activata de lumina solara directa, vizibila. Studiile au aratat ca aplicarea fotoliazei pe piele scade cu 40-45% daunele pe care razele UV le provoaca la nivelul ADN-ului, realizand astfel o reparare a celulelor. Incapsulata in lipozomi, asa cum se prezinta in produsul Eryfotona AK-NMSC, fotoliaza ajunge direct in straturile cutanate corespunzatoare, unde se activeaza la lumina si isi indeplineste actiunea reparatoare. 

In cazul pacientilor cu o forma usoara de keratoza actinica (< 10 leziuni), Eryfotona AK-NMSC a dovedit o eficienta mai mare prin comparatie cu produse standard de protectie solara dupa un tratament de 6 luni, in: 

reducerea semnificativa a numarului de leziuni de keratoza actinica

imbunatatirea parametrilor clinici


In plus, Eryfotona apare ca o alternativa de tratament preventiv pentru leziunile noi din campul de cancerizare. Eryfotona AK-NMSC a fost evaluata in keratoza actinica si camp de cancerizare ca tratament de sine statator si ca adjuvant in caz de terapie fotodinamica (TFD) si crioterapie. S-a demonstrat ca aceasta are o actiune de preventie si tratament adjuvant protector in keratoza actinica si alte forme de cancer de piele non-melanom (NMSC). Reduce si amelioreaza campul de cancerizare subclinic asociat cu keratoza actinica si alte forme de cancer de piele non-melanom.

Numeroase dovezi clinice demonstreaza ca enzimele reparatoare de ADN imbunatatesc eliminarea daunelor produse deja la nivelul ADN-ului si reduc aparitia de noi leziuni de keratoza actinica. Prin urmare, aceste enzime de fotoliaza si-au aratat eficienta in prevenirea cancerului de piele.

Sa nu uitam ca acest tratament ofera un nivel de protectie solara exceptional, practic acoperire completa. Eryfotona AK-NMSC ofera protectie solara completa datorita combinatiei de filtre care formeaza o pelicula protectoare impotriva UVB si UVA cu SPF100+. Studiile clinice au demonstrat ca protectia solara stricta joaca un rol cheie ca alternativa terapeutica in preventia secundara (mentinere) la pacientii cu risc crescut - este vorba despre cei cu fotodeteriorare severa (numeroase leziuni KA sau camp de cancerizare extins), cu istoric de cancer de piele non-melanom (NMSC), despre pacientii la care au aparut o imunodepresie din diferite motive (transplant, HIV, malignitati hematologice) si in cazurile unor sindroame genetice (XP, albinism).


Utilizarea de enzime reparatoare de ADN impreuna cu demersurile de fotoprotectie reprezinta cea mai buna alegere pentru toate persoanele cu un nivel ridicat de expunere la soare si pentru cele cu un risc mai mare de a dezvolta cancer de piele. Studiile arata ca aceasta dubla actiune ajuta la indepartarea leziunilor aparute deja la nivel de ADN, reduce aparitia de noi leziuni de keratoza actinica si creste probabilitatea si ritmul de regresie a leziunilor existente.

Nu uita:

Evita expunerea la soare in intervalul 12am si 4 pm.

Poarta vestimentatie din tesaturi dense, naturale, palarie si ochelari de soare

Aplica lotiuni si creme de protectie solara cu spectru larg (UVA si UVB) in sezonul cald, dar si in sezonul rece pe pielea expusa - in cazurile obisnuite este suficient SPF 30-50, dar in cazurile de risc foloseste protectie solara 100%, cum este produsul Eryfotona AK-NMSC.


Stiai ca?

80% din razele UV trec prin nori si ceata, iar 50% din expunerea la UVA provine de la lumina reflectata, chiar si atunci cand stai la umbra sau cand esti in apa.

Cantitatea optima de crema pentru o protectie eficienta este de 2 mg/cm² de piele, respectiv cat o minge de golf pentru intregul corp. 

Daca alegi un produs de pulverizare (spray sau ulei), sunt necesare 10 pana la 15 pulverizari pe zona pentru a proteja corect pielea si asigurarea ca produsul este distribuit uniform pe piele. 

1 din 3 cazuri diagnosticate de cancer este o forma sau alta de cancer de piele? 90% se dezvolta in keratinocite, carcinom, iar restul de 10% sunt tumori maligne, melanom. 


Alege produse de top care au in spate studii medicale solide, precum produsele ISDIN. Alege responsabil mai ales daca te afli intr-o grupa de risc, pentru a-ti asigura o vara frumoasa si, in perspectiva, multe toamne si ierni linistite! 

Produsele ISDIN se gasesc in farmacii fizice si online


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu