Vrei sa-ti faci permanent? Afla cum sa-ti ingrijesti corect parul dupa procedura!

 

wella


Anul acesta nu am putut sa nu remarcam faptul ca podiumurile au fost asaltate de bucle lejere sau de parul cret, ceea ce nu ne face decat sa le invidiem pe posesoarele de par cret care nu mai au nevoie de ondulator. Bineinteles, daca iti doresti un astfel de par poti opta pentru permanent, dar oare cat de sanatoasa este aceasta procedura pentru firul de par?


Ce este permanentul?

Permanentul este un tratament chimic pentru par care ofera mai mult sprijin acestuia prin modificarea texturii, astfel incat sa obtii bucle lejere, cu volum sau foarte bouncy. Exista si varianta in care sa optezi pentru tratamentul permanent de indreptare a parului. Insa, trebuie sa stii ca noua textura nu va rezista la nesfarsit. Tratamentul chimic se estompeaza in timp, mai ales cand parul incepe iar sa creasca, dar rezultatul ar trebui sa tina intre trei si sase luni, in functie de tipul de par, dar si de modul in care il ingrijesti dupa tratament.

Cum functioneaza permanentul?

Se folosesc substante chimice pentru a schimba structura si forma parului natural, obtinand astfel rezultatul pe care ti-l doresti, cu mult mai multa usurinta. Parul se sectioneaza, se aplica solutia permanenta, lotiunea incepe sa actioneze, apoi specialistul va clati solutia si va obtine buclele la care ai visat.

Permanentul deterioreaza parul?

Orice proces chimic afecteaza starea firului de par. Din fericire, formulele moderne contin ingrediente care respecta integritatea firului de par. Modul in care permanentul impacteaza parul depinde foarte mult de tipul de par pe care-l ai. Daca ai un par uscat sau foarte subtire, inainte de a aplica solutia, trebuie sa imbunatatesti starea firului de par pentru a preveni ruperea lui.” explica Ionela Chiriac, stilist Wella Professionals.

Cum iti pregatesti parul pentru permanent?

Daca vrei sa-ti faci permanent si sa previi deteriorarea parului este foarte important sa il ingrijesti de la radacina pana la varfuri.

Folosește sampon si balsam cu formule reparatoare!

„Repara”, „fibre” si „cortex” ar trebui sa fie cuvintele-cheie dupa care sa te ghidezi daca iti doresti un par puternic si sanatos. Opteaza pentru produse care ingrijesc parul in profunzime, precum Fusion Intense Repair Shampoo si Intense Repair Mask. Samponul curata delicat, in timp ce masca va lasa firul de par neted si puternic datorita proteinelor pe care le contine.

Hidrateaza parul intens cu uleiuri si creme!

Rutina ta trebuie sa puna accentul pe hidratare. Foloseste uleiuri care sa sigileze cuticula firului de par si sa aiba grija de varfurile tale. Opteaza pentru INVIGO Nutri-Enrich Frizz Control Cream, apoi aplica Oil Reflection Luminous Smoothing Oil.”, recomanda stilistul.


wella


Redu expunerea parului la surse de caldura!

Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa-ti expui parul la sursele de caldură. Foloseste EIMI Thermal Image, iar pentru un par uscat foloseste EIMI Flowing Form. Aplica aceste protectii inainte sa-ti usuci parul si acesta va fi protejat 100%.

Evita tunsorile care iti subtiaza parul!

Nu te tunde in scari si nu opta pentru tunsori care iti subtiaza firul de par. Ai nevoie ca parul sa aiba un aspect bogat si plin de volum.


wella


Cum sa ingrijesti parul dupa permanent?

Stim, dupa ce pleci de la salon, parul arata impecabil si parca lumea s-a schimbat total. Dar daca vrei ca efectul sa fie unul de durata si sa te bucuri de el cat mai mult timp, ingrijirea parului dupa procedura este la fel de importanta ca pregatirea pentru ea.


wella


Nu te grabi sa te piepteni sau sa te speli pe cap!

Inainte de a pieptana parul sau de a-l spala, trebuie sa astepti cel putin 48 de ore dupa procedura, astfel incat substanta aplicata sa poata actiona corespunzator. De asemenea, se recomanda evitarea temperaturilor umede si a antrenamentelor.


wella


Parul cret are acum nevoie de un tratament special pentru el

Odata ce ti-ai facut permanent, parul trebuie ingrijit ca si cand asa ar fi el in mod natural: ondulat sau cret. Ceea ce inseamna ca trebuie sa aduci un mic update rutinii tale si sa respecti noua textura. Foloseste NutriCurls Micellar Gentle Cleansing Shampoo pentru a indeparta impuritaÈ›ile. Pentru buclele deshidratate foloseste NutriCurls Cleansing Conditioner, iar daca vrei sa-l descurci mai usor foloseste NutriCurls Detangling Conditioner.”, te sfatuieste specialistul Wella.

Aplica tratamente intense de hranire!

Dupa ce ti-ai facut permanent, parul se va simti uscat la atingere, asadar asigura-te ca folosesti saptamanal o masca pentru par. Opteaza pentru NutriCurls Deep Treatment for Curls and Waves sau INVIGO Nutri-Enrich Deep Nourishing Mask pentru o formula mai cremoasa.

Ai grija cum usuci parul!

Pentru ca este mai predispus la rupere, mai ales atunci cand este ud, firul de par trebuie tratat cu mare atentie. Foloseste inainte un prosop din microfibra astfel incat sa indepartezi excesul de apa sau chiar un tricou din bumbac.

Descurca parul de la varfuri spre radacina!

Descurcarea parului dupa baie poate fi o reala provocare, dar nu si daca respecti urmatoarele sfaturi:

·       Asigura-te ca ai hidratat parul

·       Niciodata nu pieptana parul de la radacina spre varfuri

·       Parul este mai usor de descurcat atunci cand este umed pentru ca firul de par este mai moale.

 

Ai respectat toti pasii? Acum te poți bucura de un par frumos si sanatos chiar si dupa un permanent.

 


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu