Universitatea Româno-Americană a lansat un parteneriat cu University of York și CITY College pentru programe de studii de tip dublă diplomă


universitatea romano-americana


Universitatea Româno-Americană (URA) a anunțat pe 16 mai 2023, în cadrul unei conferințe, lansarea parteneriatului academic tripartit cu prestigioasa universitate din Marea Britanie, University of York și CITY College din Grecia pentru a oferi programe educaționale de tip dublă diplomă pentru studii de masterat și licență. Programele de studii oferite în cadrul parteneriatului oferă studenților oportunitatea unică de a obține o diplomă de la ambele instituții și de a beneficia de o experiență educațională internațională, fără costuri suplimentare în afară de taxa de școlarizare. 


Programele de studii de masterat acoperă domenii actuale și de viitor, în care nevoia de specialiști pe piața muncii este în continuă creștere. Masteratul în Digital Marketing și Social Media, împreună cu cel în Relații Economice Internaționale și Studii Europene ce oferă pregătire în diplomația economică, sunt disponibile din toamna acestui an, iar din toamna anului 2024 va exista și un program de licență de tip dublă diplomă în cadrul acestui parteneriat, ce oferă viitorilor studenți posibilitatea de pre-înscriere. 


universitatea romano-americana


În cadrul evenimentului găzduit de Universitatea Româno-Americană au participat reprezentanți de la toate cele trei universități partenere, precum Prof.univ.dr.habil. Costel Negricea – Rectorul Universității Româno-Americane, Yannis Ververidis - Rectorul CITY College, University of York Europe Campus și Prof. Steve King – Associate Pro Vice Chancellor, University of York. Evenimentul și-a propus să aducă la masă și reprezentați ai domeniilor de studii în care vor activa viitori absolvenți pentru a arăta importanța formării unor noi generații de profesioniști, atât în domeniul diplomației, prin invitați precum E.S. domnul Andrew James Noble - Ambasadorul Marii Britanii în România, domnul Nikolaos Vlahakis – Ministrul Plenipotențiar, șeful Diplomației Publice, Ambasada Greciei, E.S. domnul Ambasador Cristian Diaconescu – Președintele Centrului de Afaceri Externe, cât și domeniul Marketingului Digital și Social Media, reprezentat de Cristian China Birta – Managing Partener Kooperativa 2.0.


Prin intermediul acestui parteneriat, cele trei universități își propun să ofere o experiență de studiu excepțională, susținută de o echipă de profesori remarcabili aducând împreună toate avantajele unei experiențe educaționale de top. 


"Suntem mândri să anunțăm lansarea acestui parteneriat cu University of York din Marea Britanie și CITY College din Grecia ce va oferi două programe de masterat cu dublă diplomă, dar și un program unic de licență. Aceste noi programe de studii oferă studenților noștri oportunitatea de a se dezvolta într-un mediu educațional internațional și de a obține două diplome valoroase, de la University of York, Marea Britanie și Universitatea Româno-Americană, recunoscute atât în Marea Britanie, cât și la nivel global. Prin aceste masterate, ne asigurăm că studenții noștri sunt pregătiți să facă față provocărilor și oportunităților din domeniile marketingului digital și relațiilor economice internaționale, cu accent pe diplomația economică. Suntem dedicați să oferim o educație de calitate, care să echilibreze cunoștințele teoretice cu aplicarea lor practică, pentru a forma profesioniști competenți și cu viziune în lumea modernă." a declarat Prof.univ.dr.habil. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.


"Cu ritmul tot mai rapid al avansului tehnologic, există multe lucruri pe care le putem învăța unii de la alții și pe care le putem face împreună în ceea ce privește predarea și cercetarea. Prin programele de studii pe care le lansăm azi vom răspunde provocărilor lumii moderne și vom satisface aspirațiile și nevoile actuale ale studenților și comunităților. Credem cu tărie că există o capacitate uriașă și o dorință pentru învățământul superior britanic de calitate în România, în special într-o lume post-Brexit. Studenții din România și din străinătate vor avea oportunitatea unică de a studia programe care adună punctele forte și capacitățile University of York, City College și ale Universității Româno-Americane. Aceștia vor obține diplomele de studii atât de la University of York, cât și de la Universitatea Româno-Americană, având, astfel, cea mai bună oportunitate de a excela în carierele alese!", a declarat Yannis Ververidis, Rectorul CITY College, University of York Europe Campus.

Masteratul în Marketing Digital și Social Media


Programul de masterat în domeniul Marketing Digital și Social Media se concentrează pe canalele de comunicare specifice într-un context de marketing strategic. Programul echilibrează cunoștințele teoretice și aplicarea lor practică în domeniul marketingului digital, analizei de marketing și marketingului de social media, pregătindu-i pentru o carieră de succes în acest domeniu, care se află în continuă evoluție.

Programul va fi actualizat constant în funcție de condițiile pieței aflată în continuă evoluție și de inovația în mediul digital și social media prin cercetare încorporată și perspectiva practicianului.


Masteratul în Relații Economice Internaționale și Studii Europene


Programul de masterat în Relații Economice Internaționale și Studii Europene oferă studenților cunoștințe și abilități pentru a profesa în domenii precum diplomația economică, Relațiile Economice Internaționale, politica publică a Uniunii Europene și problemele de guvernare globală. Se bazează pe patru piloni: cunoștințe, abilități, experiență și oportunități de carieră. Programul se concentrează pe dezvoltarea abilităților critice, precum și pe înțelegerea complexității relațiilor economice internaționale, pregătind studenții pentru o gamă largă de oportunități de carieră.



Un nou program de licență în marketing disponibil din toamna anului 2024


Începând cu toamna anului 2024, Universitatea Româno-Americană va avea și un program de licență unic în Marketing, în cadrul acestui parteneriat. Acest program inovator oferă studenților o înțelegere cuprinzătoare a principiilor și practicilor de marketing, dezvoltându-le abilitățile de gândire critică, rezolvare a problemelor și comunicare. Programul de licență de tip dublă diplomă, care este disponibil pentru pre-înscriere, asigură o experiență educațională de calitate, fără costuri suplimentare în afară de taxa de școlarizare.


Universitatea Româno-Americană și CITY College, University of York Europe Campus, prin aceste programe de masterat și licență, oferă studenților o educație superioară riguroasă și adaptată nevoilor pieței actuale. Studenții vor beneficia de expertiza profesorilor care vin din străinătate și a profesorilor de la Universitatea Româno-Americană. Prin această experiență, studenții își vor dezvolta o perspectivă globală și își vor extinde rețelele în comunitatea academică internațională.



Despre Universitatea Româno-Americană

Universitatea Româno-Americană (www.rau.ro) a fost înființată în anul 1991, cu scopul de a promova valorile educaționale ale învățământului superior american, pe fondul bogatelor tradiții ale învățământului românesc. Instituția a fost evaluată, pentru a treia oară consecutiv, de către ARACIS cu calificativul „Grad de încredere ridicat”, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educație şi cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral. Tinerii care aleg URA au șansa de a studia în România, în condiții și după modelul promovat de mari universități de renume la nivel internațional. Toate detaliile despre oferta educațională, beneficiile oferite și calendarul de admitere sunt disponibile pe website-ul Universității, https://www.rau.ro.


Despre CITY College, University of York Europe Campus

CITY College, University of York Europe Campus face parte din comunitatea University of York, una dintre cele mai importante universități din Marea Britanie. CITY College este o instituție internațională unică cu sediul în Grecia, cu activități în 8 țări, și este recunoscută pe scară largă în întreaga regiune pentru excelența sa academică. De-a lungul istoriei sale de 30 de ani, CITY College a continuat să conecteze Marea Britanie cu întreaga regiune, Europa și lumea.

CITY College Europe Campus este format din patru departamente academice - Departamentul de Administrare a Afacerilor și Economie, Departamentul de Psihologie, Departamentul de Informatică și Departamentul de Științe Umaniste - care oferă o gamă largă de programe de licență și postuniversitare și două centre de cercetare, Centrul de Cercetare Europa de Sud-Est și Centrul de Cercetare în Neuroștiințe. CITY College oferă, de asemenea, împreună cu Facultatea de Economie și Management a Universității din Strasbourg, Pan-European Executive MBA, un program dublu de diplome pentru Europa de Est și de Sud-Est, precum și regiunea Caucaz.

Studenții care își încheie cu succes studiile pentru programele University of York la CITY College, Universitatea York Europe Campus sunt absolvenți ai Universității din York. CITY College este o entitate juridică privată situată în Salonic, Grecia, autorizată de Ministerul Educației din Grecia.

 

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu