Ovăz, potasiu și ulei pentru mai puține alergii solare

 




Încă puțin și vara e aici! Și odată cu ea, ne bucurăm de zile însorite, calde... de vacanțe! O zi însorită este întotdeauna o zi frumoasă, o zi potrivită pentru plimbări, pentru o baie în piscina sau în mare, pentru plajă, pentru pescuit sau pentru alte activități în aer liber. Însă vara vine la pachet și cu o serie de disconforturi. Din păcate, uneori, soarele puternic ne poate strica o astfel de zi, dacă nu suntem atenți și ne expunem pielea fără să ne luăm măsuri.


Alergia la soare este o problemă des întâlnită în rândul celor ca se expun la soare și apare  ca urmare a unei hipersensibilități a pielii la razele UV. De obicei, duce la inflamarea pielii și poate provoca eczeme, pete ale pielii, roșeață și mâncărime. 

Ce măsuri de prevenție putem lua?

Așa cum un sportiv are nevoie de antrenament înaintea unui concurs, tot așa și pielea trebuie îngrijită și pregătită pentru a fi expusă în mod corect la soare. 

Băile terapeutice oferă multe beneficii pentru sănătate. De la băi de apă caldă, care includ plante medicinale, la băi fierbinți cu jeturi concepute pentru masajul mușchilor inflamați, până la băi cu ingrediente calmante și extrem de utile în caz de alergii solare.




Ensana Health Spa Hotels oferă o varietate de băi cu apă normală și diferite produse medicinale adăugate pentru îngrijirea sănătății pielii și a stării de bine. „Produsele medicinale utilizate pentru tratarea bolilor de piele sunt fulgii de ovăz sau tărâțele, pentru proprietățile emoliente, care hidratează și hrănesc pielea evitând uscarea excesivă și exfolierea acesteia. De asemenea, oferim băi cu permanganat de potasiu și băi cu uleiuri. Tipul de produs adăugat, cât și temperatura băii sunt prescrise de către un medic, în urma unei consultații medicale, în funcție de tipul afecțiunii de piele.”, explică dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Care sunt beneficiile băilor cu produse medicinale?

Ovăzul este o cereală foarte completă și benefică pentru organism, datorită contribuției sale de carbohidrați, vitamine și minerale. În plus, are proprietăți benefice pentru piele. Fulgii și tărâțele de ovăz hrănesc pielea cu vitamine solubile în apă. Această cereală poate fi găsită în diferite creme, unguente și săpunuri cu rol de exfoliere și hidratare. În plus, băile cu ovăz sunt folosite pentru a combate diferite boli, infecții și iritații ale pielii datorită proprietăților sale emoliente. De asemenea, conține ingrediente active care calmează mâncărimea, inflamația și favorizează dezvoltarea rapidă a celulelor pielii. Amidonul din ovăz, în contact cu apa, formează o peliculă protectoare pe suprafața pielii, menținând umiditatea. 

Mai mult: tărâțele de ovăz au o puternică acțiune de curățare asupra pielii. Baia cu ovăz absoarbe toată murdăria și resturile care se acumulează în pori, igienizând profund pielea. În acest fel, pH-ul pielii poate fi menținut în echilibru. În plus, datorită uleiurilor conținute, ovăzul este excelent pentru evitarea deshidratării pielii, deoarece o protejează de agresiunile externe, menținând în același timp bariera de protecție. Așadar, băile de imersiune cu ovăz sunt ideale pentru exfolierea, curățarea și hrănirea pielii, în special a celei sensibile, uscate și atopice.

În plus, ovăzul poate fi foarte relaxant și te poate ajuta să adormi ușor. Datorită acțiunii sale calmante, ovăzul este, de asemenea, utilizat pe scară largă în caz de iritații ale pielii și alte afecțiuni, cum ar fi eczeme, înțepături, dermatită, urticarie sau psoriazis. Contribuie la calmarea și stoparea daunelor cauzate pe piele de afecțiunile amintite.

Un alt beneficiu foarte important: ovăzul are proprietăți antiinflamatorii. Fulgii de ovăz coloidal inhibă citokinele pro-inflamatorii (un grup de proteine și peptide secretate de sistemul imunitar) și calmează pielea grație beta-glucanul pe care-l conțin. Ovăzul este bogat în fenoli care sunt responsabili pentru proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și funcționează ca absorbanți UV. De altfel, fulgii de ovăz coloidal au fost folosiți de secole pentru a calma simptomele dermatozelor xerotice (o formă de eczemă) și a ameliora simptomele inflamatorii, cum ar fi: rugozitatea pielii, descuamare, mâncărime, uscăciune, psoriazis. 

Baia cu permanganat de potasiu, un alt tratament oferit în baza de tratament Ensana, are efect dezinfectant și calmant asupra pielii iritate și este potrivită în special pentru persoanele cu reacții alergice cutanate sau care s-au expus excesiv la soare. Baia de permanganat de potasiu poate fi utilizată pentru a ajuta la tratarea mâncărimii și vindecarea rănilor comune ale pielii cum ar fi cele provocate de arsuri și varicelă. Această baie servește la eliminarea bacteriilor și a ciupercilor pielii, deoarece are o acțiune antiseptică. De asemenea, permanganatul de potasiu poate fi utilizat la duș pentru a promova tratamentul candidozei, vulvovaginitei sau vaginitei. 

Și, nu în ultimul rând, oaspeții care ajung la Ensana pot beneficia de Baia cu ulei: aceasta are efect hidratant și reține apa în piele (după tratament) pentru o perioadă de timp considerabilă.

Trebuie să mai știi că multe uleiuri de baie conțin ingrediente pentru hidratarea pielii uscate. Dacă te confrunți cu o piele uscată, care se descuamează, axează-te pe acele uleiuri de baie care conțin vitamina E. Unele uleiuri de baie conțin, de asemenea, aloe vera. Dacă ai iritații sau erupții cutanate, aloe vera este liniștitoare și calmează mâncărimea pielii.

De asemenea. uleiurile de baie care conțin cacao sau unt de shea pot calma afecțiuni precum dermatita sau eczemele. Uleiul mineral este un alt ingredient pe care ar trebui să-l incluzi în rutina ta de îngrijire a pielii. 

Atenție! Când alegi un ulei de baie, verifică întotdeauna dacă a fost testat dermatologic. Cu toate acestea, dacă ai o afecțiune cronică a pielii, cel mai bine este să te adresezi medicului, înainte de a utiliza un produs pe care nu l-ai încercat niciodată înainte. În acest sens, specialiștii Ensana sunt gata să-ți ofere cele mai bune tratamente, personalizate și într-un mediu complet benefic pentru sănătatea ta.

Te pregătești de concediu? Ia măsuri de prevenție și pregătește-ți pielea pentru întâlnirea cu soarele!

https://www.ensanahotels.com/ro 

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu