Despre sanatate si confort, dezideratele vietii moderne!




Dragii mei, viata moderna ne supune la diverse incercari si ne indepartam tot mai mult de stilul de viata pe care ni-l dorim...
Chiar dacă trendurile se schimbă, modul în care trăim, locuinţa, sentimentele şi sănătatea sunt strâns legate de tot ceea ce ne înconjoară.



„Cum ne hrănim sănătos?”, „Cum ne alegem locuinÅ£a?” sau „Cum să trăim armonios?”.
ÃŽntrebări la care au răspuns în cadrul evenimentului „Sănătatea È™i confortul, prioritățile vieÈ›ii moderne”, desfășurat joi, 10 martie, la Cafepedia PiaÈ›a Alba Iulia,  companii precum Elcomex Agroindustrial, Romtor Real Estate, Farmec SA, Aqua Carpatica È™i Domeniile SămbureÈ™ti.




Particip cu drag la acest tip de eveniment, atat prin prisma faptului ca sunt pasionata de tot ceea ce inseamna stil de viata sanatos ca medic, dar si in viata de zi cu zi sunt temeinic interesata de subiect! Noi toti cred ca ar trebui sa fim si personal vad o schimbare in bine in aceasta directie!

Unul dintre cele mai sănătoase alimente este laptele de capră.
D-na Mihaela Bachmann, marketing manager la Elcomex Agroindustrial, a explicat că „proprietățile nutritive ale laptelui de capră sunt superioare celui de vacă. Este uÈ™or digerabil, un antiinflamator cunoscut, ajută la creÈ™terea imunității, este un excelent profilactic È™i tratament în anumite boli. Este potrivit pentru toate vârstele. Cu o structură asemănătoare laptelui matern este indicat pentru hrănirea sugarilor. Iar conÅ£inutul crescut de potasiu ÅŸi cel redus de sodiu, îl recomandă drept protector cardiac”.




Specialităţile Elcomex Agroindustrial, comercializate sub brandurile LactIQ și Zana, sunt produse din lapte colectat zilnic de la capre de rasă franțuzească, crescute în Dobrogea (zona Constanței), au origine controlată și sunt recomandate de Asociaţa BIO România, ca fiind 100% NATURALE (nu conțin conservanți sau alți aditivi).

„ÃŽn portofoliul nostru de produse se află lapte de capră, iaurt, iaurt de băut, sana, kefir, lapte bătut, brânzeturi lactice natur È™i cu diferite condimente, brânză aerată, telemea, caÈ™caval È™i brânză în pastă tare, a precizat d-na Bachmann. Toate acestea sunt foarte gustoase ÅŸi sănătoase. Doresc să subliniez calităţile kefirului obÅ£inut din lapte de capră. Este o băutură excelentă, hrănitoare, care se asimilează uÈ™or datorită dublei fermentaÈ›ii, cu proprietăți benefice asupra tranzitului digestiv È™i sănătății colonului. Bun la gust, acriÈ™or, acidulat, un adevărat energy-booster, recunoscut din antichitate ca băutură cu proprietăți miraculoase (prelungeÈ™te viaÈ›a, întârzie îmbătrânirea, memoria, creÈ™te imunitatea), kefirul se obÈ›ine din culturi lactice selecÈ›ionate în lapte”.

Un rol foarte important la alegerea unei locuinţe trebuie să revină consultantului imobiliar. El este acela care caută cele mai bune soluţii pentru a rezolva în mod optim orice necesitate a clienţilor săi.

„Evaluatorii imobiliari autorizaÈ›i se ocupă de crearea de rapoarte pentru orice tip de proprietate imobiliară, a explicat d-na Anca Mihaela BarbăroÈ™ie, managing partner la Romtor Real Estate. Iar actuala modificare a codului fiscal impune efectuare, în anumite situaÈ›ii, a unei expertize. Vreau să precizez faptul că dreptul de a evalua se obÈ›ine urmând studii de specialitate care sunt continuate prin cursuri de formare periodice. De aceea, cred că experienÅ£a ÅŸi competenÅ£a profesională recomandă solicitarea serviciilor unui expert evaluator atunci când decideÅ£i că este momentul cumpărării unei locuinÅ£e”.




„PreÅ£ul locuinÅ£ei este cel mai important aspect la cumpărarea unei locuinÅ£e iar pe locul al doilea se află locaÅ£ia, suprafaÅ£a ÅŸi alte costuri ce le implică noua casă. Alte criterii sunt apropierea de un loc de joacă pentru copii, de o grădiniţă sau o ÅŸcoală, centrele comerciale, restaurantele ÅŸi bisericile”, a observat d-na BarbăroÈ™ie.
Pentru a obţine un preţ corect, cei de la Romtor Real Estate recomandă luarea în calcul, în momentul în momentul alegerii unei locuinţe, următoarele criterii: localizarea imobilului; dotările și serviciile din zonă; locuința în sine dar şi gradul de eficienţă energetică şi anul de construcţie joacă un rol important în stabilirea preţului.

În cazul în care nu apelează la un consultant, pentru alegerea locuinţei, circa jumătate dintre români utilizează internetul şi site-urile specializate, în proporţie mai mică consultă rubricile ziarelor sau întreabă prietenii şi familia dacă ştiu de proprietăţi scoase la vânzare.

Farmec SA Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, este un brand emblemă pentru România, al cărui portofoliu impresionează o lume întreagă prin produse mereu actuale și moderne, concepute în laboratoare performante. Compania are acreditări internaționale ale proceselor de fabricație și comercializează produsele din portofoliu în peste 30 țări.


Evenimentul s-a bucurat de suportul Cafepedia, Flormar și parteneriatul media al eva.ro

Asadar, un stil de viata sanatos se reflecta in tot ceea ce facem zi de zi si survine evident, alegerilor personale!

Va astept si pe voi cu pareri! Ce anume alegeti in viata voastra pentru a gasi echilibrul perfect?

KISSES!


CONVERSATION

2 comentarii: