NĂSCUŢI EROI - Christopher McDougall



Dragutelor, va place sa cititi? Da ca, am pentru voi noutati!

Autorul celebrei etnografii Născuţi pentru a alerga revine cu o nouă carte-eveniment:

Născuţi eroi

Povestea unui grup de aventurieri temerari şi a felului în care aceştia au reuşit să descifreze secretele pierdute ale forţei şi anduranţei



După ce a alergat un ultramaraton în Canionul Cuprului din Mexic, Christopher McDougall îşi găseşte următoarea aventură în munţii Cretei acolo unde, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, doi englezi şi o mână de cretani au făcut „nefăcutul”: au răpit un general german din mijlocul soldaţilor săi. Cum de au reuşit un artist lefter, un păstor cretan şi un poet playboy să pună la cale şi să execute o asemenea aventură remarcabilă?

McDougall străbate insula pentru a găsi răspunsurile, experimentând pe propria piele provocările fizice extreme la care erau nevoiţi să facă faţă luptătorii Rezistenţei şi aliaţii lor. În Creta, insula eroilor, McDougall descoperă instrumentele de lucru ale acestora – mişcarea naturală, anduranţa extremă şi nutriţia eficientă – şi faptul că secretele Greciei antice şi ale eroilor săi sunt încă vii şi pot fi învăţate de către eroii amatori de pretutindeni.

Născuti eroi este un studiu fascinant asupra ştiinţei şi artei eroului, care ne poartă de pe străzile Londrei până pe plajele Braziliei, din deşertul Arizonei până în Creta, locuri unde atleţi remarcabili ai zilelor noastre îşi însuşesc încă abilităţile lui Hercule şi Ulise.




Aşa cum Născuţi pentru a alerga a inspirat milioane de cititori să iasă la alergare desculţi în aer liber, Născuţi eroi îi va inspira să iasă din sala de fitness şi să intre în marea sală a naturii – să escaladeze, să înoate, să sară, să se târască şi să-şi găsească propriul drum către glorie.

Christopher McDougall este autorului bestsellerului internaţional Born to Run (Alfred A. Knopf, 2009) - tradus în limba română Născuţi pentru a alerga (Preda Publishing, 2012) - vândut în peste trei milioane de exemplare. A fost corespondent de război pentru Associated Press şi a scris despre războaiele din Rwanda şi Angola. A fost de trei ori finalist în competiţia National Magazine Award şi a scris pentru Esquire, The New York Times Magazine, Outside, Men’s Journal şi New York Magazine. Astăzi scrie (şi aleargă, înoată, se cațără și se târăște) printre fermele amish din Pennsylvania rurală, acolo unde locuiește.

Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului si aventurii. Editura propune publicului cărţi inspiraţionale, cu şi despre sportivi celebri, exploratori sau oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare. Secretele performanţelor sunt dezvăluite odată cu dimensiunea profund umană a personajelor: de la programele de antrenament şi nutriţie până la exerciţiile de voinţă, de la eşecurile, temerile şi obstacolele inevitabile la euforia victoriei. În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe urmatoarele colecţii:

iRun: colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike: colecţie dedicată ciclismului şi celebrilor rutieri ai lumii
iTri: colecţie dedicată triatlonului, de la cursele de distanţă olimpică la celebrul Ironman
iBall: colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
iClimb: colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui
iLegend: colecţie dedicată legendelor sportului.

Cartea este disponibilă pe www.predapublishing.com

KISSES!


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu