Asociația Credu prezintă concluziile studiului privind sănătatea și alegerile sănătoase

 


București, 05 martie 2024 – Asociația Credu, asociație specializată în educarea în sănătate, a publicat concluziile celui mai recent studiu care examinează tendințele de sănătate și alegerile sănătoase în rândul adulților. Studiul a fost realizat în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, pe un grup de 413 persoane cu scopul de a obține informații despre percepțiile, comportamentele și aspirațiile lor legate de sănătate.


„Acest studiu a reliefat o gamă variată de motivații care ii determină pe oameni să acorde prioritate sănătății lor, de la dorința de energie sporită până la preocupările legate de îmbătrânire. Studiul nostru subliniază importanța valorificării tehnologiei, promovării practicilor unui stil de viață sănătos și abordării problemelor legate de calitatea somnului pentru a îmbunătăți sănătatea generală și vitalitatea. Mai  departe, noi, Asociația Credu, ne propunem să transpunem aceste constatări în inițiative de impact, care să ajute populația să facă alegeri informate și să ducă o viață mai sănătoasă.”, declară Oană Voicu, președintele asociației.


Constatările cheie ale studiului includ:


Percepția sănătății: 47,20% dintre respondenți au raportat că starea lor de sănătate a rămas aceeași față de anul precedent, în timp ce peste o treime constată o involuție a sănătății lor. 


Aplicații de monitorizare a sănătății: Aproape jumătate (46,80%) dintre respondenți au raportat că au aplicații de monitorizare a sănătății instalate pe telefoanele lor, activitatea fizică fiind cel mai frecvent tip (19,53%), urmată de somn, alimentație, antrenament cerebral (atenție, concentrare și memorie).


Motivații pentru schimbările de sănătate: Majoritatea (67,73%) dintre respondenți și-au exprimat dorința de a se simți mai bine și de a avea mai multă energie că motivație principală pentru a face schimbări legate de sănătate. În plus, 36,52% au menționat preocupări legate de aspectul, îmbătrânirea sau menținerea unui stil de viață activ la bătrânețe.


Așteptări în urma schimbărilor de sănătate: O parte semnificativă (74,11%) dintre respondenți și-au exprimat dorința de a avea mai multă energie și de a fi mai puțîn obosiți după ce au făcut schimbări legate de sănătate. Alte domenii de interes au inclus sănătatea creierului, bunăstarea emoțională și imunitatea.


Calitatea somnului: În ciuda faptului că aproximativ jumătate dintre respondenți au raportat că dorm mai mult de 7 ore pe noapte, 47,87% și-au exprimat dorința de a îmbunătăți calitatea somnului, sugerând probleme larg răspândite cu tulburările de somn.


Alegeri sănătoase: Respondenții au demonstrat că sunt conștienți de practicile unui stil  de viață sănătos, care includ nutriția, exercițiile fizice, odihna, gestionarea stresului și evitarea substanțelor precum alcoolul, tutunul și drogurile.


Timpul pe ecran și activitatea fizică: O parte semnificativă a respondenților au raportat că au petrecut timp excesiv în fața ecranelor, în timp ce doar 10% s-au angajat într-un nivel ridicat de activitate fizică, evidențiind potențialele preocupări legate de comportamentul sedentar. 


Consumul de apă și modelele de somn: Majoritatea respondenților au raportat un consum adecvat de apă (78% beau aproximativ 2 litri pe zi), dar o parte notabilă (39,01%) au raportat că dorm doar 5-6 ore pe noapte, indicând o potențială insuficiență a somnului. 


Asociația Credu subliniază importanța acestor constatări în formarea inițiativelor de sănătate publică și a alegerilor individuale ale stilului de viață. Prin abordarea tendințelor identificate și promovarea comportamentelor sănătoase, oamenii își pot îmbunătăți bunăstarea generală și calitatea vieții.


Pentru mai multe informații și acces la raportul complet al studiului, vă rugăm să vizitați credu.ro

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu