Cum putem pastra florile in vaza pentru o perioada mai lunga de timp?

 

buchet trandafiri



Florile se numara printre cele mai frumoase cadouri pe care le putem primi si care aduc bucurie si culoare in orice spatiu. Indiferent de ocazia cu care ati primit un buchet de flori, veti dori sa va bucurati de el cat mai mult timp. Desi buchetele de flori nu dureaza pentru totdeauna, partea pozitiva este ca exista anumite trucuri si sfaturi mai putin cunoscute pe care le puteti folosi pentru a asigura longevitatea florilor.

Indiferent daca doriti sa va bucurati mai mult timp de un buchet de bujori sau doriti sa extindeti durata de viata a trandafirilor primiti intr -o zi speciala, mentinerea se reduce la mai multi factori: de la apa pe care o utilizati, alegerea corecta a dimensiunii vazei, pana la plasarea acesteia si cantitatea de lumina.

Iata tot ce trebuie sa stiti despre cum puteti pastra florile proaspete pentru o perioada mai lunga de timp si cum le puteti ingriji corespunzator.


buchet multicolor


1.           Taierea tulpinilor la un unghi de 45 de grade

Primul pas pentru a prelungi durata de viata a florilor este sa taiati tulpinile. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac dupa ce au primit flori, este ca uita sa taie tulpinile. Folositi o foarfeca de gradina si taiati in unghi de aproximativ 45 de grade, de la unul pana la doi centimetri. Taierea tulpinilor pe diagonala permite ca apa impreuna cu toti nutrientii sa patrunda in tulpina mai eficient si sa ajunga la varf. Dupa taierea initiala, asigurati-va ca repetati procesul o data la cateva zile sau de fiecare data cand reimprospatati vaza. De asemenea, este sugerat sa alegeti un vas cu o deschidere larga, astfel incat tulpinile sa nu fie inghesuite sau aglomerate. Nu uitati sa puneti florile in apa, imediat dupa taierea tulpinilor.

2.           Folositi apa filtrata

Este foarte important sa asigurati buchetului un nivel de apa optim, deoarece florile nu vor rezista mult timp fara apa, mai ales odata ce tulpinile au fost taiate. Expertii recomanda sa folositi apa filtrata sau apa plata si sa evitati utilizarea apei de la robinet. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa de la robinet contine adesea clor, care poate afecta florile. Alegeti o vaza curata, adaugati apa la temperatura camerei si un plic special cu nutrienti pentru flori. Asigurati-va ca praful s-a divolvat complet si ca apa nu este prea diluata sau prea concentrata. De asemenea, este important sa va curatati vaza si sa schimbati apa la fiecare doua zile.

3.           Indepartarea frunzelor galbene si a frunzelor de sub linia apei

Eliminati orice frunze de sub linia apei. Nu numai ca va face ca buchetul sa arate mai bine, dar va preveni inmultirea bacteriilor. Pe masura ce reimprospatati vaza la fiecare cateva zile, asigurati-va ca verificati daca exista frunze si petale uscate pentru a evita putregaiul bacterian. Nu uitati sa rearanjati florile pentru a avea spatiu sa se deschida corect.

4.           Alegerea celui mai bun loc pentru a plasa vaza

Pentru a asigura vitalitatea buchetelor sau a florilor proaspat taiate, selectarea locului unde dispuneti vaza este extrem de important. Florile trebuie tinute departe de zonele cu lumina directa a soarelui, aerisiri de caldura sau aparate de aer conditionat. De asemenea, ar trebui evitate ventilatoarele din plafon, ferestrele deschise si chiar caldura de la aparatele de uz casnic. In general florile rezista cel mai bine la temperaturi reci. Nu uitati ca floristii isi depoziteaza florile taiate in frigidere. Un alt indiciu important este sa pastrati fructele proaspete departe de flori. Pe masura ce fructele se coc elibereaza cantitati minuscule de gaze de etilena care pot reduce longevitatea aranjamentului floral.

5.           Furnizarea de nutrienti

Majoritatea buchetelor de flori sunt insotite de un pachet special care contine un amestec de zahar, inalbitor, acid citric, conceput special pentru a pastra vitalitatea florilor. Adaugati o cantitate mica in apa curata si dizolvati bine. O varianta poate fi preparata acasa din zahar si suc de citrice cu apa. In plus fata de recomandarile generala, exista diferite modalitati mai putin obisnuite de a face florile sa dureze mai mult, precum adaugarea in apa de banuti, aspirina ( scade pH -ul apei, ceea ce poate ajuta florile sa reziste mai mult), otet de cidru de mere + zahar, fixativ pentru par, apa minerala si chiar vodka (inhiba productia de etilena a florilor).

6.           Mentinerea unui mediu sanatos

Acest lucru presupunea evitarea inmultirii microorganismelor, prin curatarea vazei, indepartarea florilor sau frunzelor ofilite, taierea pe diagonala a tulpinilor si plasarea florilor taiate in apa calda proaspata care contine cateva picaturi de acid citric pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor. Adaugarea conservantilor florali in apa poate ajuta la mentinerea florilor proaspete. Aceste solutii contin, de obicei, ingrediente, cum ar fi zaharuri pentru a hrani florile, acidificatorii pentru a scadea pH -ul apei si biocidele pentru a inhiba inmultirea bacteriana.

Pastrarea florilor proaspete in vaza pentru o perioada mai lunga de timp necesita o ingrijire atenta. Prin urmarea acestor sfaturi si ajustarea conditiilor de apa, lumina si taiere, puteti asigura longevitatea florilor. Nu va ramane decat sa gasiti buchetul perfect pentru orice sarbatoare sau surprindeti pe cineva cu flori fara niciun motiv!

Despre RomanianFlowerShop.com

La RomanianFlowerShop.com scopul nostru este sa livram cele mai frumoase buchete de flori din Romania, un gest emotionant si personal care face ca florile oferite sa fie o ocazie cu adevarat speciala. Prin urmare, am conceput o colectie unica de aranjamente florale, sustinuta de o garantie de satisfactie 100%, care poate fi livrata oriunde in lume. Profesionalismul ridicat si calitatea serviciilor, respectul fata de clientii nostri, promptitudinea si grija deosebita pentru detalii definesc tot ceea ce facem in fiecare zi. Ne propunem sa fim cea mai apreciata companie din domeniul nostru de activitate si pentru a va oferi cele mai bune servicii si cele mai frumoase flori, suntem foarte pretentiosi atat cu noi, cat si cu partenerii nostri.

Din 2002, RomanianFlowerShop.com are misiunea de a face ca livrarea de flori sa fie simpla si distractiva, indiferent de ocazie sau imprejurare. Prin mixul unic de flori si accesorii prezent pe site, oferim o selectie exclusiva de aranjamente florale si o experienta de cumparaturi rapida, simpla si convenabila.

Designerii nostri de talie mondiala din Olanda creeaza exclusiv pentru RomanianFlowerShop.com, asigurandu-se ca selectia noastra este cu adevarat unica. Fiecare aranjament floral este livrat de o persoana atenta si politicoasa. Fiecare buchet achizitionat este insotit de un card personalizat, care poarta mesajul pretios al expeditorului.

Situat in Bucuresti, studioul floral personalizat, Romanian Flower Shop efectueaza livrari in toata tara, precum si in intreaga lume. Pentru comenzi online: https://romanianflowershop.com/.

Sursa foto: RomanianFlowerShop.com


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu