Masajul care vindecă: relaxează mușchii, îndreaptă articulațiile și stimulează funcționarea corectă a sistemului imunitar

 




Toată lumea știe că masajul aduce plăcere și relaxare. Cei care au practicat masajul mai mult timp știu deja bine că el vindecă mușchi, fascii și articulații. Masajul terapeutic are o funcție relaxantă, decontractantă, circulatorie și antiinflamatoare. Reduce stresul, reglează activitatea hormonală, ținând la distanță hormoni precum cortizolul și norepinefrina (noradrenalina), care sunt dăunători sistemului imunitar.

 

       În plus, studiile științifice au arătat că e vorba chiar de mai mult decât atât: masajul vindecă întregul corp, deoarece susține sistemul imunitar! Și o face exact așa cum știe toată lumea din cele mai vechi timpuri: oferind relaxare atât corpului cât și psihicului!

 

Masajul este calea spre sănătate

 

       Așadar, este timpul să amintim tuturor că relaxarea nu e deloc un moft sau un răsfăț, ci este chiar calea noastră către sănătate. Iar masajul de relaxare este calea cea mai directă! De ce? Simplu, pentru că nu există nimic care să acționeze mai simplu și mai direct asupra corpului, pe care îl scoate aproape instant din periculoasa stare de stres.

       Când creierul primește semnalul de stres, neurohormonii săi dau deja corpului mesajul de <stare de urgență>: secretăm cortizol, hormonul stresului, ne încordăm, ne pregătim de fugă sau luptă. Câteodată nici nu percepem că am intrat în această stare, dar corpul se resimte. Astfel că, acesta se apără ca și cum ar fi fost atacat de niște toxine, deci unele mecanisme imunitare au fost activate. Totuși nu sunt toxine fizice, ci psihice, așa că sistemul imunitar este păcălit, produce macro-celule imunitare care nu au ce face și sfârșesc prin a ne ataca propriul organism. Astfel poate apărea inflamația, iar pe termen lung apar diverse maladii. Celebrul Gabor Mate, de exemplu, menționează în cartea lui <Când corpul spune Nu> că o serie de boli cronice, cum ar fi bolile autoimune, alergiile, bolile de inimă și multe altele, pot fi legate de răspunsul sistemului nostru nervos la stresul cronic.”, explică dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

 

Concluzia? Avem nevoie de relaxare ca de aer!

       Însă e oare așa de ușor de obținut relaxarea de care avem nevoie? Ei bine, se pare că nu. Multe persoane susțin că nu se pot relaxa - iar comportamentul lor o dovedește. Un lucru însă e cert, masajul este un relaxant cu eficiență aproape universală pentru că acționează simultan pe toate planurile:

·       fizic - la nivelul mușchilor, fasciilor, articulaților, dizolvând eventuale contracturi. În plus, unele tehnici de masaj stimulează drenajul limfatic. Sistemul limfatic are un rol important în eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, iar o funcționare mai eficientă a sistemului limfatic poate sprijini, de asemenea, sistemul imunitar;




·       fizic - la nivelul pielii, stimulând secreția de neurohormoni antistres: endorfine, serotonină, oxitocină - atingerea plăcută la nivelul pielii detensionează automat întregul sistem myofascial;

·       fizic - la nivel olfactiv - prin alegerea uleiurilor aromatice - baza va fi mereu un ulei cu efect relaxant, la alegerea clientului. În plus, mișcările specifice masajului stimulează circulația sanguină în corp, ceea ce poate ajuta la distribuirea mai eficientă a celulelor imune și a substanțelor nutritive către organele și țesuturile din întregul organism;

·       la nivel mental și emoțional ne simțim relaxați, ne place, ne simțim în siguranță - datorită atingerii plăcute și efectului direct relaxant al uleiurilor aromatice, ne detensionăm, starea de relaxare se instalează rapid în tot corpul - practic acest efect îl putem observa și la animale.

 

       Nu în ultimul rând, „masajul poate ajuta la inducerea stării de relaxare profundă și la ameliorarea problemelor de somn, iar un somn odihnitor și de calitate este esențial pentru o funcție optimă a sistemului imunitar.”, adaugă medical specialist.

 

       În acest sens, studiile au arătat că masajul poate stimula funcționarea corectă a sistemului imunitar, respectiv producția de celule imune, cum ar fi limfocitele și celulele natural killer, care joacă un rol crucial în lupta împotriva infecțiilor și a bolilor. Unele cercetări sugerează chiar că masajul poate contribui la reducerea nivelului de citokine proinflamatorii în organism. Mai departe, reducerea inflamației cronice poate susține sănătatea generală și funcția imunitară.

 

Cum se pot obține toate aceste efecte?

       Grație maseurului, a cărui artă este să obțină toate aceste efecte cu maximum de plăcere percepută de către client. Iar maseurii de la centrul de wellness Herculum Spa din cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa sunt campioni. Și ca să te convingă, ei ți-au pregătit mai multe tipuri de masaje, pentru a-ți răsfăța corpul și a-ți îmbunătăți starea generală de bine.

 

Momentum (masaj de relaxare de 50 minute)

       Mâinile pricepute și tehnicile specifice ale maseurului/maseuzei îți vor relaxa mușchii și te vor aduce într-o stare de calm și echilibru interior. Uleiurile esențiale vor spori experiența, lăsând o aromă plăcută în aer, cu un efect benefic asupra corpului și minții. Toate împreună vor goni de la tine grijile cotidiene, lăsându-te să savurezi acest moment dedicat exclusiv ție, o evadare din agitația vieții de zi cu zi.

 

Masaj de relaxare cu pietre calde (75 de minute)

       Combină efectele terapeutice ale masajului manual profund cu cele ale masajului cu pietre bazaltice încălzite - și desigur cu puterea binefăcătoare a uleiurilor esențiale. Masajul manual profund va relaxa mușchii tensionați și va elibera stresul acumulat. Pietrele bazaltice încălzite, folosite în puncte strategice, vor ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și vor aduce o senzație de confort și relaxare. În timp ce, masajul cu pietre reci va contribui la reducerea inflamației și la calmarea oricăror senzații de disconfort.

 

Masaj de tonifiere cu bețe de bambus (50 de minute)

       Ca mișcări, este un masaj de tonifiere, care ajută la detoxifiere, eliminarea celulitei și modelarea corpului. Însă poate fi personalizat, pentru a-ți oferi relaxare și pentru a elimina oboseala acumulată. Masajul cu bambus are tehnici specifice pentru a stimula circulația sanguină și limfatică, contribuind la eliminarea toxinelor și a grăsimilor acumulate. În plus, pe lângă beneficiile pentru corp, masajul de tonifiere poate ajuta și la reducerea aspectului inestetic al pielii afectate de celulită, oferindu-ți astfel o piele mai netedă și tonifiată.

 

       Beneficiile speciale pe care le poți avea la Herculum Spa țin de combinarea masajelor cu alte tratamente specifice, mai ales cele cu apă sulfuroasă și termală. Un alt avantaj fundamental este disponibilitatea medicului balneolog, care te va putea ajuta să alegi din bogatul meniu de Spa de la Herculum ceea ce ți se potrivește și ceea ce îți va spori atât starea de bine cât și imunitatea.

 

Uită de stres, trăiește odihna lui Hercule și recapătă-ți puterile!

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu