Cum scapam de celulita? Afla de la Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates

 

cori gramescu



Cum scapam de celulita si grasime este dilema principala cu care se confrunta cele mai multe dintre femei. Studiile arata ca peste 90% dintre femei cred ca celulita si pielea neuniforma este o problema majora de frumusete.  Desi ne dorim sa gasim remedii simple si rapide pentru indepartarea celulitei, din nefericire, aceste solutii nu sunt atat de usor de gasit si din pacate nu exista o solutie magica pentru a scapa de celulita.


Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates vine in sprijinul tuturor femeilor si ofera strategii simple si eficiente pentru a reduce celulita si a obtine o piele mai neteda si mai ferma. 

“Celulita, pana la un punct, este absolut normala si o are orice femeie. Ea se agraveaza in preajma menstruatiei si se reduce aproape de momentul ovulatiei si se agraveaza odata cu inaintarea in varsta. Important este sa evitam acele comportamente alimentare si de stil de viata care ne fac sa avem o problema mai severa cu celulita decat ar fi sa spunem normal pentru varsta, istoricul nostru de dieta si stilul de viata pe care l-am adoptat. Ca sa eliminam celulita trebuie sa stim mai intai ce tip de celulita avem: este fibroasa, tare si densa sau mai curand tesutul este moale, cu retentie de apa si seamana cu un jeleu? Pentru ca cele doua tipuri se trateaza diferit, ca sa scapam de celulita. Primul tip de celulita, cel fibros, dens si adesea dureros la masaj, este mai prietenos si are tendinta de a raspunde bine la dieta, sport, tratamente corporale sau exercitii fizice. In principiu, daca aveti acest tip de celulita, puteti spera si reusi sa reduceti semnificativ gradul de denivelare a pielii. Asta daca urmati pe termen mediu si lung o dieta bazata pe alimente integrale, ceva mai putine glucide si multa, multa apa, desigur daca faceti si sport cu constiinciozitate in fiecare saptamana si masaj. Al doilea tip de celulita, in care pielea este lipsita de rezistenta, este moale si picioarele si fesele par moi este mai dificil, dar raspunde bine la dietele bogate in proteine si la unele tratamente corporale, precum si la antrenamente cu greutati. Mai sunt suplimente nutritive care dau o mana de ajutor, insa avantajul este ca daca reusim sa rezolvam problema lipsei de tonus la nivelul pielii, rezultatele se pastreaza mai mult timp”.


cori gramescu


Cum scapam de celulita de tip fibros?

Studiile arata ca pierderea in greutate nu este singura modalitate de a scapa de celulita. O dieta corecta, multa odihna, evitarea fumatului, a expunerii la soare si a consumului de alcool, sunt alegeri excelente pentru stilul de viata, dar nu vor imbunatati in mod semnificativ celulita. Cu toate acestea, o dieta sanatoasa, bogata in fructe, legume, proteine slabe, grasimi sanatoase si cereale integrale, impreuna cu multa apa, poate ajuta la reducerea inflamatiei si a retentiei de apa si la prevenirea deshidratarii, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea aspectului pielii.

“Primul pas este cel alimentar: o dieta bogata in legume si fructe, cu consum echilibrat de proteine de buna calitate (peste de captura, pasari crescute lent, carne slaba de vitel), din care eliminam dulciurile, prajelile si alimentele grase si sarate, va vor ajuta sa incepeti sa rezolvati problema celulitei fibroase de pe picioare sau fund. Apoi este important sa va preocupati de aportul de lichide: beti multa apa, evitati sucurile carbogazoase si pe cele dulci, consumati cu moderatie cafea si renuntati la ceaiurile de slabire. Sportul si antrenamentele (in general exercitiile fizice) sunt si ele foarte importante: mergeti la sala de 2-4 ori pe saptamana, la ore de cardio de intensitate moderata, dar si la pilates sau yoga, pentru a stimula sistemul limfatic. Automasajul trebuie facut zilnic, acasa, cateva minute. Incepeti de la genunchi spre abdomen cu miscari ample de netezire. Desigur rezultatele vor fi mai satisfacatoare daca mergeti in fiecare saptamana si la 1-2 sedinte de masaj terapeutic la un cabinet profesional de masaj. Ca sa scapati de celulita de tip fibros e important sa intelegeti si ce orizont de timp va este necesar: in functie de gradul de severitate al celulitei, o reducere cu 1-2 trepte se obtine in prima luna, apoi dureaza ceva mai mult ca sa vedeti rezultate constante. Daca aveti o celulita foarte accentuata, ea nu va disparea niciodata, dar va putea fi tinuta sub control intr-un stadiu care sa va permita sa va bucurati de plaja fara stres. Celulita de tip fibros raspunde bine la tratamente cu ultrasunete si masaje endermologice, iar daca bugetul permite acest gen de tratamente, ele vor face o diferenta majora pentru masa musculara. Insa trebuie sa stim ca celulita fibroasa se reinstaleaza odata cu revenirea la o alimentatie nesanatoasa si sedentarism, asa ca cel mai important aspect de care trebuie sa tinem cont pentru a scapa de celulita fibroasa este sa fim permanent atente la alimentatie, hidratare si antrenamente.

Celulita „pufoasa”, in care pielea nu are fermitate este mai greu de remediat, dar se mentine mai bine in timp. Ca dieta pentru a scapa de acest tip de celulita trebuie sa consumam cantitati mai mari de carne rosie si vitamina C, ca sa asiguram organismului substratul alimentar pentru producerea de colagen. Apoi este nevoie sa crestem masa musculara – atat in volum cat si in calitate, deci antrenamentele de forta vor fi o componenta esentiala a antrenamentului nostru. Va fi nevoie sa faceti si cardio de intensitate moderata la un ritm constant, pe o durata mai lunga de timp, de cel putin 60 de minute. Celulita de tip pufos (asa am numit-o eu) are avantajul ca, desi dispare mai greu decat cealalta, de tip fibros, rezultatele se mentin mai bine in timp. Practic, efortul de intretinere este mai mic in cazul acesta, fiind de ajuns sa ne tinem de sport si sa continuam sa avem o dieta mai bogata in proteine. Nu necesita creme anticelulitice, favorizand stilul de viata sanatos.”, explica, Cori Gramescu.

In ceea ce priveste terapiile cosmetice la care raspunde celulita, Alexandra Crasmaru, owner Illuma Clinique vine cu recomandari de tratamente care pot si efectuate frecvent pentru a reface rezistenta pielii.

“Tratamentele non-chirurgicale pentru reducerea celulitei precum Venus Legacy au la baza o noua tehnologie care ajuta la micsorarea celulelor de grasime pentru a imbunatati aspectul de denivelare si coaja de portocala. Aceste tratamente sunt foarte confortabile si pot fi personalizate pentru a tinti celulita in orice stadiu. Cu ajutorul tehnologiei avansate, tratamentul de slabire Venus Legacy furnizeaza energie sub suprafata pielii unde actioneaza pentru a strange pielea si a reduce circumferinta. Din fericire, acest tratament este potrivit si pentru zone mai mici: brate, linia maxilarului, dar si pentru coapse. De asemenea, Venus Legacy nu doar ca topeste grasimea, ci ajuta si la micsorarea celulelor de grasime pentru a imbunatati aspectul de denivelare si a reduce semnificativ efectul de coaja de portocala . Mai mult, tratamentul va imbunatati si laxitatea pielii, asa ca in zonele in care pielea si-a pierdut din elesticitate, va puteti bucura de o piele intinsa care isi recapata tonusul. Astfel beneficiati de un tratament 3 in 1 care va scapa de grasime si de celulita, imbunatatind totodata elasticitatea pielii. 

Lipoliza este un alt tratament minim invaziv prin care este posibila diminuarea stratului adipos localizat dintr-o anumita zona. Astfel, celulele grase sunt distruse si mai apoi eliminate prin sistemul limfatic si circulator, fara a fi afectata functia hepatica.Totodata, este un tratament ideal dupa liposuctie, pentru a elimina depozitele de grasime ramase si pentru a netezi umflaturi ramase in urma liposuctiei. Poate fi un adjuvant excelent pentru tratarea celulitei superficiale din zona feselor si a coapselor deoarece o data cu dizolvarea grasimii se obtine si o piele mai ferma si hidratata.

Tratamenul presoterapie BTL Lymphastim diminueaza celulita si confera fermitate pielii. Lymphastim este un echipament modern, format dintr-un costum care imbraca picioarele si abdomenul, conectat la un sistem de reglare. Costumul de drenaj are in interior mici compartimente independente, care se umfla cu aer in timpul sedintei si preseaza pe rand diferite parti ale corpului, de la picioare spre partea superioara, in sensul circulatiei limfei. Lymphastim functioneaza pe principiul compresiei pneumatice (presoterapie), adica utilizeaza o presiune inalta ce activeaza drenajul limfatic. Nu in ultimul rand, elimina toxinele din corp, creste fermitatea si elasticitatea pielii, elimina stresul si oboseala. Rezultatele sunt spectaculoase de la reducerea celulitei edematoase, reducerea in circumferinta a membrelor, reducerea senzatiei de picioare grele sau brate grele pana la reducerea edemului.”

Sfaturi si trucuri pentru reducerea celulitei 

Pentru a scapa de celulita este esential sa avem un stil de viata sanatos, sa ne antrenam constant, sa bem apa, sa ne odihnim, sa incercam sa reducem gradul de sedentarism si sa petrecem mai mult timp in aer curat. 

“In lupta impotriva celulitei, nu trebuie sa ne cheltuim jumatate din salariu pe doua creme anticelulitice, ci trebuie sa intelegem ca este nevoie de un efort constant in timp pentru a obtine si a mentine rezultatele bune. Tot legat de celulita mai trebuie sa intelegem ca toate, dar absolut toate femeile o au, ca se accentueaza in functie de momentele ciclului hormonal si ca se agraveaza in timp. Chiar daca par banale si sigur le-ai mai auzit, rezultatele pe termen lung se obtin cu cateva mici schimbari in stilul de viata! Cu aceste sfaturi si trucuri simple, puteti incepe sa va transformati pielea si sa obtineti rezultatele pe care le doriti. Nu uitati ca rabdarea si consecventa sunt cheia succesului in lupta impotriva celulitei.!”, conchide Cori Gramescu.

 1. Hidratare constanta: Beti suficienta apa in fiecare zi pentru a mentine pielea hidratata si elastica. Hidratarea corespunzatoare poate contribui la reducerea aspectului celulitei si la imbunatatirea texturii pielii.

2. Alimentatie sanatoasa: Adoptati o dieta echilibrata si bogata in nutrienti, care sa includa fructe, legume, proteine slabe si grasimi sanatoase. Evitati alimentele procesate si bogate in zahar, care pot agrava aspectul celulitei.

3. Exercitii fizice regulate: Includeti in rutina zilnica exercitii care vizeaza zonele cu celulita, cum ar fi antrenamentele cu greutati, exercitiile de cardio si exercitiile de tonifiere a muschilor. O combinatie de antrenament cardiovascular si antrenament de rezistenta poate ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reducerea depozitelor de grasime subcutanata.

4. Masaj zilnic: Zilnic, masati zonele afectate de celulita cu miscari circulare si presiune usoara. Masajul poate stimula circulatia sangelui si limfatica, contribuind la eliminarea toxinelor si la imbunatatirea aspectului pielii.

5. Stil de viata sanatos: Evitati obiceiurile nesanatoase, precum fumatul si consumul excesiv de alcool, care pot agrava aspectul celulitei si pot afecta sanatatea generala a pielii. Prioritizati odihna si reducerea stresului pentru a mentine echilibrul hormonal si pielea sanatoasa.

6. Tratamente corporale anticelulitice: Optati pentru tratamente non invazive care sunt menite sa va ajute sa scapati de celulita, dar este important de retinut ca niciunul dintre ele nu o poate elimina definitiv, dar o poate estompa semnificativ.


Despre Cori Gramescu

Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates a reusit de-a lungul unei cariere de peste 18 ani sa ajute peste 35.000 de oameni sa-si schimbe vietile, sa ajunga la greutatea dorita, fara epuizare si fara infometare. Prima sa carte - “Vindecarea relatiei cu mancarea si cu propriul corp” este o poveste personala despre sanatate si echilibru, o carte cu recomandari si sfaturi atat din zona de sport, cat si din zona de nutritie, dar si prima carte din Romania cu un cerc de suport pentru toti cititorii.

Cori Gramescu este omul care s-a luptat cu kilogramele in plus si a castigat. Cori interactioneaza zilnic cu mii de femei dornice sa descopere secretele unui trup sanatos. De pe canalele de social media, utilizatorii pot afla raspunsuri la intrebari despre mancare, sport, retete, obiective realiste pentru transformare, dar si despre modul in care stresul afecteaza digestia sau despre cum pot pune capat mancatului emotional.

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu